Kirjoitukset

Anna toimisto- ja esitystekniikan laitteille toinen mahdollisuus

YK:n yliopiston raportin mukaan Suomessa syntyi vuonna 2014 yhteensä noin 118 000 tonnia elektroniikkajätettä. Määrä on noin 35 kiloa jokaista 15–64-vuotiasta suomalaista kohden. Arvioiden mukaan elektroniikkajätteen määrä kasvaa edelleen. Suuri osa pois heitetyistä laitteista olisi kuitenkin kunnostettavissa uusiokäyttöön.

Älä heitä pois käyttökelpoisia laitteita!

Monen mielestä muutaman vuoden vanha, käytössä hidastunut kannettava joutaa jo kierrätettäväksi.  Tietotekniikan ammattilaisen tekemän huollon avulla käytetystä kannettavasta saadaan kuitenkin tehtyä uudelleen täysin käyttökelpoinen ja toimiva. Uusiokäytetty kannettava palvelee uutta omistajaansa vielä pitkään.

Myös arkaluontoista tietoa sisältävän kannettavan voi toimittaa uusiokäyttöön. Asiantuntija kykenee tyhjentämään tietokoneen siten, ettei uuden omistajan ole mitenkään mahdollista päästä käsiksi sen muistiin aiemmin tallennettuihin tietoihin. Ammattitaitoiselta uusiokäyttöön erikoistuneelta yritykseltä saat laitteiden puhdistamisesta aina myös tietoturvatodistuksen.

Kannettavien lisäksi myös muille toimisto- ja esitystekniikan laitteille kuten projektoreille, monitoimilaitteille, näytöille ja useimmille mobiililaitteille voidaan oikein käsittelemällä antaa uusi elämä. Uusiokäyttö pidentää laitteiden käyttöikää ja vähentää sähkölaitteista aiheutuvia ympäristöhaittoja.

Tee sinäkin ympäristöteko antamalla yrityksesi käytetyille laitteille Second Chance™ eli toinen mahdollisuus!

 

Joonas Jokinen
Ekox Finland Oy – Uusiokäytön ammattilainen

Seuraa meitä somessa:

  

Ekox