Kirjoitukset

Kiertotalouden kokoontumisajot

Alapa kirjoittaa Googleen hinku, hinkuyskää se tyrkyttää minullekin, mutta siitä ei nyt kuitenkaan ole kyse, vaan haluan kertoa sinulle lyhyesti SYKEn koordinoimasta HINKU-foorumista.

HINKU on lyhenne sanoista hiilineutraali kunta. HINKU-foorumi on keväällä 2013 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka koostuu tällä hetkellä 37 kunnasta ja kaupungista sekä joukosta erialojen ympäristötietoisia yrityksiä, joista Ekox on yksi.

HINKU-kuntien lupausta vähentää 80% hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2030 mennessä todella tarvitaan, sillä 30.10.2017 saatiin lukea Helsingin Sanomien artikkeli siitä, kuinka ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on korkeimmillaan 3-5 miljoonaan vuoteen. Tämä lupauksen tehnyt joukko on hyvä alku, mutta se ei kuitenkaan riitä vaan muidenkin on herättävä.

Muutoksen pitäisi olla täällä ja monessa asiassa ollaan otettukin isoja askeleita oikeaan suuntaan. Miksi siis hyvän sanoman tuominen tuntuu monesti taistelulta tuulimyllyjä vastaan? Jos minä kertoisin sinulle, että voisit suojella ympäristöämme ja samalla säästää rahaa, paiskaisitko sinä oven nenäni edessä kiinni? Tuskin ainakaan sitä näin suoraan myönnät. Totuus on kuitenkin se, että ne kaikkein tärkeimmät ovet ovat ja pysyvät toistaiseksi visusti kiinni.

Suurin muutos lähtee kaupungeista, kunnista ja yrityksistä, mutta tähän muutoksen tarvitaan ihmistä. Ja nimenomaan oikeaa ihmistä, joka kuuntelee, ymmärtää ja jolla on natsoja viedä asioita käytäntöön saakka. Laitetaan ne aatteet ja suuret puheet töihin ja astutaan puheista tekoihin, tehdään yhdessä ekodigiloikka!

 

Mervi

Ekox