Kirjoitukset

Käytetty tietokone ei ole romu

Meillä kaikilla on varmasti kokemuksia vanhojen, tuskastuttavan hitaiden tietokoneiden käytöstä ja moni vierastaa käytettyjen tietokoneiden hankkimista. Käytettyjen tietokoneen tilalle tuleekin helposti ostettua täysin uusi tietokone, vaikka vanha laite olisi vielä kunnostettavissa uusiokäyttöön.

Riippumatta tietokoneen käyttötavasta, kaikki tietokoneet hidastuvat ennemmin tai myöhemmin. Tietokoneelle ladataan tiedostoja ja asennetaan ohjelmia, jotka kaikki kuormittavat tietokoneen muistia ja ajan kanssa saavat tietokoneen hidastumaan.

Osta yrityksesi laitteet käytettynä

Hidastunutta tietokonetta ei aina kannata korvata uudella. Ammattitaitoinen asiantuntija pystyy oikeanlaisen käsittelyn avulla kunnostamaan käytetyn tietokoneen ja sille voidaan antaa toinen mahdollisuus. Uusiokäyttöön kunnostettuja tietokoneita ei välttämättä edes tunnista käytetyksi.

Kohtasimme Ekoxilla aiheeseen liittyen loistavan käytännön esimerkin. Myimme eräälle asiakkaalle parikymmentä uusiokannettavaa ja laitteiden toimituksen jälkeen saimme häneltä palautteen: ”Eikö näiden pitänyt olla käytettyjä laitteita?”

Uusiokäyttö on kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä

Vaikka uusiolaitteiden suorituskyky on hyvä, niiden hankkiminen on samalla edullista. Hankkimalla yrityksellesi uusien ja käyttämättömien laitteiden sijaan uusiolaitteita, yrityksesi säästää huomattavan summan laitehankintakuluissa.

Valtaosa Ekoxin myymistä laitteista on 2–4 vuotta vanhoja yrityskäyttöön tarkoitettuja laitteita, jotka ovat kuitenkin 60–80 % edullisempia kuin vastaavat laitteet uutena. Rahan säästämisen lisäksi laitteiden uusiokäyttö on ympäristöystävällistä, koska se vähentää vuosittain syntyvän elektroniikkajätteen määrää.

Säästä sinäkin rahaa ja luontoa hankkimalla yrityksesi laitteet käytettynä! Ekox antaa kunnostamilleen uusiolaitteille myös takuun niiden toimivuudesta.

 

Joonas Jokinen
Ekox Finland Oy – Uusiokäytön ammattilainen

 

Seuraa meitä somessa:
  

Ekox